A Lovassy László Gimnázium a KEOP-6.1.0/A/11-2011-0024 projektszámú pályázatához kapcsolódóan a mai napon, 2012. január 3-án meghirdeti az ún. Gazdálkodj okosan! – ötletpályázatot.

A pályázat részletei a következők:

A pályázat meghirdetése:

2012. január 3.

Pályázó diákok:

A 9. évfolyamos diákok (összesen 120 fő)

A pályázat tartalma:

3 hónapon keresztül figyeld meg otthon, közvetlen környezetedben családod fogyasztási és életmód szokásait, kiemelve a fenntarthatósági szempontból kedvezőtlen szokásokat: víz-, energiafogyasztás, hulladék-termelés! A tapasztalatokat 5-5 fős csoportokban gyűjtsétek össze, készítsetek közösen plakátot, melyen ezeket megjelenítitek. A plakáton legyenek képek, táblázatok, grafikonok, adatok. A projektmunka plakáton történő megjelenítése mellett be is kell mutatnotok a látottakat. Az előadásban értékeljétek a „helyzetet”, magyarázzátok el, mit, miért tartotok helytelennek. Tegyetek javaslatokat arra, hogyan lehetne úgy is kényelmes életet élni, hogy ne használjuk ki az ott-honunkat, megfeleljünk a „fenntartható fejlődés” elvének. Kínáljatok alternatívákat az eddigi rossz szokásokhoz képest.
Emellett a 2. szemléletformáló KEOP-napon maketteket is fogtok készí-teni, melyek klímabarát otthonokat, iskolát, lakást, szobát mutatnak be.

Konzultációs lehetőség:

A 2012. április 4-én lebonyolításra kerülő 2. szemléletformáló KEOP-napon a csoportfoglalkozásokon fogtok a pazarló életmóddal kapcsolatos cikkeket feldolgozni, átbeszélgetni. A szemléletformáló nap végére tudatosulhat bennetek, hogy mennyire pazarló a mindennapi életünk, s remélhetőleg ötletek is születnek arra, hogyan lehetne az otthoni szoká-sokon változtatni, környezettudatosabb módon élni.

A pályázat bemutatása, kiállítás a pályázati anyagból:

A makettek befejezésére a szemléletformáló nap után 2 hetetek lesz. 2012. április 18-án kell bemutatnotok az alkotásokat, a plakátokat, megtartani az előadást.
A csoportfoglalkozásokat és az előadást tartó környezeti nevelési szak-emberek értékelik a látottakat-hallottakat.
A plakátokat és a maketteket kiállítjuk, így az iskola többi diákja és a tanárok is megtekinthetik.

A pályázat díjazása:

A szemléletformáló nap szakemberei választják ki az első 3 díjazottat.
1. díj: 5 db tudományos számológép 9000 Ft/db értékben
2. díj: 5 db tudományos számológép 6000 Ft/db értékben
3. díj: 5 db tudományos számológép 5000 Ft/db értékben
A díjak átadására 2012. április 23-án (H) nagyszünetben kerül sor az ének-teremben.

A pályázatról a diákoknak kiosztott dokumentum innen letölthető.