FotópélyézatA Lovassy László Gimnázium a KEOP-6.1.0/A/11-2011-0024 projektszámú pályázatához kapcsolódóan a mai napon, 2011. szeptember 15-én meghirdeti az ún. Ne pazarolj! – fotópályázatot.

A pályázat részletei a következők:

A pályázat meghirdetése:

2011. szeptember 15

Pályázó diákok:

A 12-13. évfolyam kémia-biológia emelt szintre járó diákjai és a 11. évfolyam kémia-biológia tantárgyak iránt érdeklődő tanulói (összesen 60 fő)

A pályázat tartalma:

A következő két hónapban járj nyitott szemmel és kezedben fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal!

Készíts olyan fotókat, melyek újszerűen és figyelemfelkeltően mutatják be saját, családod, szűk és tágabb környezeted mindennapjaiban a nem fenntartható életmódot és fogyasztási szokásokat. Az elkészült fotókból válaszd ki a 3-5 legjobbat és ha van kedved, készíts belőle egy montázst.
A kiválasztott fényképekhez készíts el egy maximum 1 oldalas szöveg-szerkesztett dokumentumot, melyben a következőkre térsz ki:

1. Hol és mikor készült a fotó?
2. A kép milyen, a fenntartható életmóddal kapcsolatos problémára hívja fel a figyelmet?
3. Milyen megoldási javaslatod van a probléma orvoslására?

A dokumentum végén mindenképpen tüntesd fel a nevedet.

Konzultációs lehetőség:

A 2011. november 8-án lebonyolításra kerülő 1. szemléletformáló KEOP-napon a csoportfoglalkozásokra hozd el a fényképeket és mutasd meg a csoport többi tagjának és a foglalkozásvezető szakembernek. Hallgasd meg a véleményüket, ez segíthet a megfelelő fotók kiválasztásában és a magyarázó szöveg megírásában. A dokumentum elkészíté-sében használd fel azokat az ismereteket is, melyeket a szemléletformáló nap előadásából megtudsz.

A pályázat leadása:

2011. november 11. (péntek) 24 óra
A fényképek és a szövegszerkesztett dokumentum elküldése Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.
A levélben fel kell tüntetni, hogy a 2., 3. vagy a különdíj elnyerése esetén milyen típusú fényképezőgéphez szeretnél tartozékokat kapni.

A kiállítás a pályázati anyagokból:

A legjobb 20 pályázatot (melyet a szemléletformáló nap szakemberei választanak ki) 2011. november 15. (kedd)-től lehet megtekinteni az iskola földszintjén. Az iskola közössége november 15. (K) és 18. (P) között szavazhat a legjobb pályázatra.

A pályázat díjazása:

A szemléletformáló nap szakemberei választják ki az első 3 díjazottat, míg az iskola közössége a különdíjat.
1. díj: digitális fényképezőgép
2. díj: fényképezőgép-tartozékok
3. díj: fényképezőgép-tartozékok
Különdíj: fényképezőgép-tartozékok
A díjak átadására 2011. november 21-én (H) nagyszünetben kerül sor az ének-teremben.

A pályázatról a diákoknak kiosztott dokumentum innen letölthető.